Förbannelsen är bruten



Det evigt otursförföljda startnumret. Nämligen nummer 2. Som aldrig vinner Eurovision Song Contest. Och sällan eller aldrig går till final i Melodifestivalen.

Men i år handlar det om ett annat nummer. Nämligen 3.

Eviga lyckonumren 1 och 8. I deltävlingarna. Har visat sig bara vara nummer 8.

Till Melodifestivalens final år 2011 har ett bidrag avancerat från startposition 1 (Brolle), 2 (Swingfly), 4 (The Playtones), 5 (Sanna Nielsen), 6 (Linda Bengtzing) och 7 (Nicke Borg). Samt två bidrag från startposition 8 (Danny och Eric Saade). Men däremot inte ett enda från årets otursnummer, startposition 3.

Till andra chansen handlar det om ett bidrag från startposition 2 (Loreen), 3 (Jenny Silver), 4 (Linda Pritchard), 5 (Shirley's Angels), 6 (The Moniker) och 8 (Love Generation). Samt två bidrag från startposition 7 (Pernilla Andersson och Sara Varga). Men däremot inte ett enda från startposition 1.

Sämst har det gått för det startnummer som fått ett bidrag till andra chansen men inte ett enda till final. Nämligen startnummer 3.
 
Någorlunda har det gått för det startnummer som fått ett bidrag till final men inte ett enda till andra chansen. Nämligen startnummer 1.

Något bättre har det gått för dom startnummer som fått ett bidrag till final och ett bidrag till andra chansen. Nämligen startnummer 2, 4, 5 och 6.

Ännu lite bättre har det gått för det startnummer som fått ett bidrag till final men hela två bidrag till andra chansen. Nämligen startnummer 7.

Och bäst har det gått för det startnummer som fått ett bidrag till andra chansen men hela två bidrag till final. Nämligen startnummer 8.

Mest framgångsrika startnummer i deltävlingarna
1. Startnummer 8
2. Startnummer 7
3. Startnummer 2, 4, 5 och 6
4. Startnummer 1
5. Startnummer 3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback