If I could - schlagerskandal

Schlagerskandal!!!

Schlagerkung är din räddare i nöden. Under ca en halvtimme har det endast varit möjligt att lyssna på sju av bidragen på svt.se. Men låt nummer 2, Calaisas "If I could" har inte fungerat. Din, och Calaisas, räddare i nöden heter schlagerkung. Jag har nu framfört detta till ansvarig på svt.se som lovade att åtgärda felet snarast.

En smärre skandal vilket naturligtvis kan påverka resultatet. Calaisas låt är en sån låt som växer ju mer man lyssnar på den. Hoppas verkligen att det går att lyssna på den snart igen. Helst nu!

If I could framförs av Calaisa i Melodifestivalen 2008 (deltävling 4 i Karlskrona).

Ingen mår så bra som jag

Alltid lika spännande. Och bra för själen. Har lyssnat den där minuten. Gånger åtta. Karlskrona.


Vid en första lyssning känns deltävlingen inte starkare än någon annan. Kan ju ändras efter några lyssningar och efter att ha sett artisterna på scen. Min känsla är dock att deltävlingen som helhet var något överskattad. Men toppen finns!


Betyg efter en lyssning (0-5 där 0 är sämst och 5 är bäst)


1. Niklas Strömstedt "För många ord om kärlek" 1+

2. Calaisa "If I Could" 3-

3. Daniel Mitsogiannis "Pame (Πάμε)" 2+

4. Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va?" 3

5. Nordman "I lågornas sken" 2

6. Sibel "That Is Where I'll Go" 3

7. Fronda "Ingen mår så bra som jag" 0

8. Charlotte Perrelli "Hero" 4+


Kommentarer

1. Niklas Strömstedt "För många ord om kärlek" 1+

Per Gessle. Med Niklas Strömstedt. Saknar refräng. Hur tänkte han? Om möjligt sämre än Patrik Isaksson.


2. Calaisa "If I Could" 3-

Tilltalande sånginsats. För lite country för att det ska kännas riktigt bra. Country light. Dixie Chicks fast sämre. Ingen vettig refräng. Men helt ok sång. Fiol ett stort plus.


3. Daniel Mitsogiannis "Pame (Πάμε)" 2+

Grekpop som brukar hamna på femte plats. Äntligen en refräng. Men av sämre sort tyvärr. Definitivt inte i klass med "Cara mia". Dansmixen kanske kan rädda den. Nja.


4. Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va?" 3

Brukar normalt räcka till final. Låtar med svensk sångtext behövs i finalen. Kan vara ett skäl att den plockar röster. Om hennes två tidigare bidrag är äkta schlager så är det här en mix av dansband och rock. Kanske räknas som schlager. Inte helt övertygad. Kan växa.


5. Nordman "I lågornas sken" 2

Bränner häxor och sjunger om djävulen. Rösten känns igen. Liksom musiken. Versen bättre än refrängen. Sällan bra. För svag refräng. Lite barn-lallig. Har ju fungerat tidigare veckor. Nej tack.


6. Sibel "That Is Where I'll Go" 3

Hon håller ut tonerna. Om det fungerar live blir den en het kandidat till finalen. Men Sanna Nielsen är redan i final så varför skulle den här röstas fram? Pampigare. Inte bättre. Tror jag.


7. Fronda "Ingen mår så bra som jag" 0

Ok, Frida gick till final. Men nu får det väl ändå vara nog. Så många småbarn finns inte att den här kan gå vidare. Pinsam text. Pinsam melodi. Pinsam. Trodde inte att Christer Sjögren skulle få en utmanare i bottenträsket. Men det här är sämst av alla bidrag i årets upplaga av Melodifestivalen.


8. Charlotte Perrelli "Hero" 4+

Klockren. Modern disco. Med klassisk schlagerrefräng. Längtar tills jag får höra höjningen. Klart bäst idag. Redan efter en lyssning har jag den som en klar utmanare till Sanna och BWO. Tack!


Schlagerkungens önskedröm


Final:

Charlotte Perrelli 4+

Sibel 3


Andra Chansen:

Linda Bengtzing 3

Calaisa 3-


Femma:

Daniel Mitsogiannis 2+


Sämre:

Nordman 2

Niklas Strömstedt 1+


Sämst:

Fronda 0


Ingen mår så bra som jag är en skräplåt som framförs av Fronda i Melodifestivalen 2008 (deltävling 4 i Karlskrona).

Du behöver aldrig mer vara rädd

Sanna, BWO eller Charlotte vinner i Globen!


Har läst att Karlskronas startfält är det bästa. Är tveksam men hoppas naturligtvis att så är fallet. Ständigt detta tjat om dödens grupp. Alltsedan VM 2002.


För att utmana den irländska kalkonen bör vi skicka - Christer Sjögren. Men det ska jag väl inte behöva oroa mig för. Är dock något rädd. Annars finns det bara två bidrag, hittills, som är värdiga vinnare av finalen i Globen. Sanna Nielsen och BWO. Även om jag inte är överförtjust och lika imponerad som 2006 (Carola) och 2007 (The Ark). Det var solklara vinnare för mig. Och så blev det också. Frågan nu är om vi får ytterligare en kandidat från Karlskrona. Charlotte Perrelli.


I tidningen hetsas det som vanligt och talas om bråk, gräl, konflikter. I den ena tidningen kan jag läsa att Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing bråkar. Linda är tydligen sur för att Charlotte och Carola bantar inför tävlingen. Och berättar om det för media. I en annan tidning kan jag läsa att Charlotte och Linda är bästa vänner...


Förresten verkar Charlotte ta sin bantning/träning på största allvar. Även på scen, under uppträdandet, befinner hon sig på löpbandet!


Om årets melodifestival. På engelska.
Lyssna här.


Även Måns Zelmerlöw sjöng på den inskickade demon. Låten "Hero" alltså. Perrelli till final?


Nu till något helt annat. Ny idoljury har utsetts. Skönt att slippa Swartling.


För er som vill se samtliga bidrag om och om igen. Spansk sida med alla årets låtar (även finalister). Förutom Karlskrona då.

Cardigans album "Long gone before daylight" måste vara deras bästa. Oerhört bra.


Du behöver aldrig mer vara rädd framfördes av Lasse Lindh i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i gurkstaden Västerås). Den hamnade på sjätte plats och är därmed utslagen.

Jag saknar dig ibland

Det är inte utan att man saknar festivalen emellanåt. Särskilt på måndagar. På lördag den 1:a mars är det i alla fall dags för den fjärde och sista deltävlingen. Karlskrona.


Info om artisterna (länkar)

1. Niklas Strömstedt "För många ord om kärlek"

2. Calaisa "If I Could"

3. Daniel Mitsogiannis "Pame (Πάμε)"

4. Linda Bengtzing "Hur svårt kan det va?"

5. Nordman "I lågornas sken"

6. Sibel "That Is Where I'll Go"

7. Fronda "Ingen mår så bra som jag"

8. Charlotte Perrelli "Hero"

Jag saknar dig ibland framfördes av Ainbusk i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping). Den hamnade på sjätte plats och är därmed utslagen.


Irlande Douze Pointe

Tyvärr lär Sverige, oavsett bidrag, få se sig slaget av Irlands hemska bidrag. En kalkon i dubbel bemärkelse.

Pajasbidragen i Eurovision Song Contest (ESC) blir allt fler. Tyvärr. Jag kan delvis köpa att Ukraina (Verka) kom tvåa förra året. Det handlade åtminstone om en artist på scen. Och den vann inte, tack och lov. Men Irland skickar en handdocka som sjunger falskt, en kalkon. Dustin the Turkey. Som kanske måste byta namn för att inte landet Turkey (Turkiet) ska bli sura. Så inträffade när Sverige 1973 skickade gruppen Malta som snällt fick byta namn till Nova. 
 
Kalkonen är säkert jättekänd och rolig för Irlands barn. Men jag ser inget roligt med sången. Låten är dålig. Falsksången är värst någonsin. Och den lär tyvärr gå väldigt bra. Som tur var, för Sverige, ställs vi inte mot den redan i semifinalen då Irland tävlar den 20:e maj och Sverige den 22:a maj.

Kan också förstå att Irland vill pröva nya grepp, efter förra årets sistaplacering. Men jag hade hellre sett en dålig traditionell sång än det här skräpet som bara förstör. Och dessutom samlar röster. Igår valde Irland sitt bidrag till ESC 2008. Publiken i arenan delvis jublade, delvis buade. Jag håller med de sistnämnda. 

För mer info hänvisar jag till irländsk TV,
RTE. Där kan man även lyssna och titta på skräpet, samt se irländska Dana (vann ESC 1970) som är mycket kritisk mot sången. "Om Irland skickar det här till ESC 2008 kan man lika gärna dra sig ur tävlingen helt och hållet." Även ESC Today har fakta i ärendet. 

RTE:s version är bildmässigt av högre kvalitet. Spelar roll. Se nedan. Ljudmässigt låter det säkerligen lika illa var ni än lyssnar på handdockan med det tveksamma franska uttalet. 
 


Irlande Douze Pointe framförs av handdockan Dustin the Turkey för Irland i ESC 2008. Låten tävlar i den första semifinalen den 20:e maj.

Izdajice

En låt på bosniska fungerade inte.

Fem av sex låtar i finalen framförs på engelska.

Och så har vi äntligen en låt på svensk-danska.

Izdajice framfördes av Mickey Huskic i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping) och blev utslagen. Sjunde plats.

Upp o hoppa (igen)

Pest och kolera. Patrik eller Frida. Koleran segrade.

Oerhört skönt att slippa Isakssons bedrövliga låt.

Grattis Frida.

Mitt tips gick något bättre.

Andra chansen blir spännande.

Upp o hoppa framfördes av Frida feat. Headline i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping). Den gick direkt till final.

Under mitt tunna skinn

BWO helt riktigt till final.


Hoppas på Caracola eller fd Pay TV.

Under mitt tunna skinn framfördes av Patrik Isaksson i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping). Den har gått vidare bland de fem. Risken finns att den går direkt till final.


When you need me

Tyvärr. Inte helt oväntat. Patrik och Frida vidare. Här är min senaste lista.

Resultatet jag hoppas på
Final:

BWO 

Caracola


Andra Chansen:
Thérèse Andersson
Patrik Isaksson & Bandet 

Femma:

Frida feat. Headline

When you need med framfördes av Thérèse Andersson i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping). Den har gått vidare bland de fem.


Smiling in love

Efter TV-sändningen.

1. BWO
Sticket sätter sig. Inte oerhört bra. Men en möjlig vinnare i Globen. Om juryn också gillar låten.

2. Mickey Huskic
Sämre än vad jag trodde. Svag refräng. Tråkig.

3. Frida feat. Headline
Fattar inte hur danska Molles barnprogram kunnat bli en favorit bland publiken. Finns det någon rättvisa hamnar den långt efter exempelvis Gotlandskören.

4. Thérèse Andersson
Introt och versen är bra. Mycket bra. Dessutom har hon som medlem i Pay TV uppträtt i Melodifestivalen tillsammans med min före detta klasskompis. Men refrängen är för dålig. Lite trist på scen.

5. Patrik Isaksson & Bandet 
Helt rätt av Kristian Luuk att hålla till under scenen så han slipper se det här. Bedrövligt gammal och tråkig låt. Den stele Patrik är nästan sämre än den pinsamma trummisen som vi även tvingats se i På spåret. Sjunger sämst hittills. Falskt. Dessutom sämst låt. Pinsam på scen. Den går säkert vidare ändå. Men Androla var tusen gånger bättre.

6. Caracola
Upplyftande att se efter förra bidraget. Snygga kläder. Proffsigt framträdande. Inte bästa låten. Men den sätter sig. Tror fortfarande att den kan gå till final. Är åtminstone mil bättre än Isaksson. Min personliga fyra för tillfället. Andra chansen.

7. Ainbusk
Inleddes med en miss i introfilmen. Josefin kan inte sjunga eller är hon förkyld!? Jag vet att hon röker. För mycket dessutom. Sämre än väntat. Kan få svårt att gå vidare. Låten bättre än framförandet.

8. Eskobar
Bra låt. Men vad falskt han sjöng. Pinsamt att se. Hade nog ändå inte gått vidare men nu är det väl kört!? Trodde det här var ett band som kunde göra en bra liveshow. Tydligen inte. Låten förtjänar dock en hög placering.

Resultatet jag hoppas på
Final:

BWO 

Eskobar 


Andra Chansen:
Caracola
Thérèse Andersson

Femma:

Ainbusk


Sämre:

Mickey Huskic
Patrik Isaksson & Bandet 


Sämst:

Frida feat. Headline


Smiling in love framförs av Caracola i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping).


Lay your love on me

Sitter och lyssnar på bidragen. Alla samlade på ett ställe.

Schlagerprinsessan snabbare än partyprinsessan i Tjejvasan. Såklart.

Har ändrat mig marginellt. Att tippa utgången (vilket jag gör på en plats för fans) känns dock omöjligt.

Vissa artister kan bjuda på falsksång ikväll vilket naturligtvis kan ställa till det. Tänker exempelvis på Caracola. Förstår fortfarande inte Isakssons favoritskap bland fansen. En sista önskan.

Resultatet jag hoppas på
Final:

BWO 

Eskobar 


Andra Chansen:

Ainbusk
Thérèse Andersson 


Femma:

Caracola


Sämre:

Mickey Huskic
Patrik Isaksson & Bandet 


Sämst:

Frida feat. Headline


Tror fortfarande att Eskobar är chanslösa. Hoppas att jag har fel. De är klart värda en finalplats. Patrik och Frida är inte ens värda en middag på någon skabbig pizzeria i Kiruna.

BWO ska och kommer att gå till final.

Blir en kul kväll som vanligt. Björn ska tydligen sjunga.

Lay your love on me framförs av BWO i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping).

Upp o hoppa

Slå på trumman bror.

Patrik Isaksson verkar vara en favorit hos många. Även hos dem som hört låten. Hallå!?

Frida var efter BWO populärast under gårdagens genrep. Klar tvåa i publikundersökningarna som gjordes. Skrämmande. Trodde på skräll för Caracola men det lutar åt Frida feat. Headline.

För min del känns det nästan som ESC 2002 då mina favoriter Danmark och Litauen kom sist och nästsist. Risken idag är att de två sämsta bidragen, enligt schlagerkung, går vidare till final. Patrik och Frida. Nej!

Kvällens snyggaste kläder tillhör Caracola, vars låt inte bara påminner om "Mmm bop" utan även "100% te Ljubam", FYR Makedoniens bidrag i ESC 2000.

Om Huskic ska floppa eller skrälla är svårt att sia om. Logiskt borde den floppa. Samtidigt bor det många med bosniskt ursprung i Sverige.

Ainbusk har dalat i popularitet. Räckte det med Sannas ballad?

BWO och deras kortlekskläder är väl ändå givna i finalen.

Har plockat ut några bidrag på gitarr. BWO, Caracola och Eskobar. Eskobars låt tilltalar. Men anses (och är?) nog för tråkiga på scenen.

Nu gick startskottet för Tjejmilen. Heja heja, sju nycklar.

Upp o hoppa Izdajice. Jag saknar dig ibland under mitt tunna skinn. Lay your love on me, when you need me. Smiling in love. Hallelujah new world!

Upp o hoppa framförs av Frida feat. Headline i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping).

Hallelujah new world

Ny deltävling. Äntligen!

Bidrag framfört på svenska till final? Fullt möjligt. Återigen svårt att plocka ut en möjlig finalvinnare efter bara en lyssning. BWO kan utmana Sanna i finalen. Jämn omgång. Svårbedömt. Och svårtippat. Det traditionella verkar ha större chans än det moderna i år. Är inte helt överens med folket.

Betyg efter en lyssning (0-5 där 0 är sämst och 5 är bäst)

1. BWO "Lay your love on me"  4

2. Mickey Huskic "Izdajice"  2 

3. Frida feat. Headline "Upp o hoppa"  1

4. Thérèse Andersson "When you need me"  3+

5. Patrik Isaksson & Bandet "Under mitt tunna skinn"  1+

6. Caracola "Smiling in love"  3-

7. Ainbusk "Jag saknar dig ibland"  3

8. Eskobar "Hallelujah new world"  4-

Kommentarer
1. BWO "Lay your love on me"  4
Låter som en blandning av Abba, Madonna och Lili & Susie. Titeln är ju nästan snodd från Abba. Och låten påminner starkt om "Hung up/Gimmie gimmie gimmie". Med inslag av Ring my bell från låten "Oh Mama". Catchy. Som Charlotte Perrelli skulle ha sagt. Barnslig. Men farlig. Förutom att det delvis handlar om stöld så är det bra.

2. Mickey Huskic "Izdajice"  2
Balkanballad av sämre snitt. Sjunger på bosniska.

3. Frida feat. Headline "Upp o hoppa"  1
Hade kunnat locka barnröster. Om dom inte sjungit "en jävla massa sprit". Föräldrarna spärrar telefonen. Hip-hop light. Skånska.

4. Thérèse Andersson "When you need me"  3+
För oss som gillade Slovenien 2007. Modern opera. Svårbedömd. Versen påminner lite om Nanne Grövalls "Avundsjuk", som även den övergår i en refräng som man kunde önska mer av. Älskar versen. Operarefrängen...nja. 

5. Patrik Isaksson & Bandet "Under mitt tunna skinn"  1+
Läste i någon tidning att Patrik Isaksson skulle framföra sin starkaste låt någonsin. Måste läst fel. Svagaste möjligtvis. Carola gick inte vidare på sitt namn. Då gör inte Patrik det heller. Åtminstone om jag får bestämma. Låten är för svag. Kan tonartsbyte rädda den?

6. Caracola "Smiling in love"  3-
Linköping känns som Hits for kids. Tredje barn-lalliga låten. Den här kan dock bli livsfarlig. Påminner ganska mycket om "Mmm bop" med bröderna Hanson. Skräller kanske och går till final.

7. Ainbusk "Jag saknar dig ibland"  3
Sanna i final. Suzzie i andra chansen. Ainbusks låt är däremellan. Då borde den komma vidare bland de fyra. Vikket jag också hoppas på. En svensktoppsballad. Mamma röstar.

8. Eskobar "Hallelujah new world"  4-
Jag gillar. Men ändå inte. Rätt låt på fel plats. Knappast en refräng som sätter sig efter en lyssning. I mitt tycke för svag i sammanhanget. Även om det kanske är den mest tilltalande låten att lyssna till när schlagerturnén har nått sitt slut. Mamma röstar inte.


Schlagerkungens önskedröm
Final:

BWO 4

Eskobar 4-


Andra Chansen:

Thérèse Andersson 3+
Ainbusk 3


Femma:

Caracola 3-


Sämre:

Mickey Huskic 2
Patrik Isaksson & Bandet 1+


Sämst:

Frida feat. Headline 1


Har försökt sammanställa efter eget tycke och smak. Och det var tillräckligt svårt. Ska jag ge mig på att tippa något också så känns BWO som finalister. Ainbusk eller outsidern Caracola följer med till Globen. Viss chans att Eskobar hamnar bland de fyra. Även om Isaksson känns mer trolig. Andersson svårtippad. Frida borde sakna chans. Huskic kan skrälla och hamna bland de fem främsta.

Hallelujah new world framförs av Eskobar i Melodifestivalen 2008 (deltävling 3 i Linköping).


En sensation

Kebabpizza nära slå ut Carola.
Velvet bara 116 röster från Andra chansen.
Sanna överlägsen.
Ja, det framgår av
röstningssiffrorna som läckt ut. Inte 100 % att det stämmer men siffrorna verkar trovärdiga. Intressant.

En sensation framfördes av Peter Jöback i Melodifestivalen 1990 och hamnade på nionde plats. Bara Loa Falkmans "Symfonin" placerade sig sämre.

Love in stereo

På lördag den 23:e februari är det Tjejvasan. Och Charlotte Kalla tävlar i Svenska skidspelen i Falun. Icke att förglömma. Det är även dags för den tredje deltävlingen. Linköping. Två låtar med ordet love i titeln (Lay your love on me och Smiling in love).


Info om artisterna (länkar)
1. BWO "Lay your love on me"

2. Mickey Huskic "Izdajice"

3. Frida feat. Headline "Upp o hoppa"

4. Thérèse Andersson "When you need me"

5. Patrik Isaksson & Bandet "Under mitt tunna skinn"

6. Caracola "Smiling in love"

7. Ainbusk "Jag saknar dig ibland"

8. Eskobar "Hallelujah new world"


Love in stereo framfördes av Ola i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i Västerås). Den hamnade på delad tredje plats och gick vidare till Andra chansen i Kiruna.

Razborka

När jag tippade utgången av tävlingen missade jag bara Rongedal (hade tippat dom trea) och Carola/Andreas (hade tippat dom tvåa). Men vad gäller min personliga smak stämde resultatet inte riktigt lika bra.

Lilla skrällen att Andra generationen kom femma. Stora skrällen att Carola/Andreas missade direktplats till finalen. Inte för att deras låt var jättestark. Men mer förvånande att Rongedal är så populära efter ett avsnitt av Så ska det låta. Och deras låt är ingen vinnare av finalen.

Sanna var överlägsen. Och kan mycket väl vinna i Globen. Enda kandidaten hittills.

Alexanders framförande var för dåligt. Razborka helt riktigt sist.

Bussola gav mig matförgiftning. Skulle tagit en kebabpizza trots allt.

Razborka framfördes av The Nicole i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i Västerås). Utslagen efter att ha kommit på åttonde och sista plats.

Kebabpizza Slivovitza

Efter genrepet hamnade jag och kompisen på artisternas efterfest. Vi hade bara tänkt att ta en öl i någon pub. Det blev mingel med schlagerkändisar. Och en känsla av två katter bland hermelinerna när drottningen själv anlände. Carola! Hon hade bytt till en röd klänning.

På festen var även Nour El-Refai, Andra generationen, Alexander Schöld, Måns Zelmerlöw, Bobby Ljunggren, Linda Bengtzing, Andreas Johnson, Peter Kvint, Björn Gustafsson, höjdare från Warner, Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson och Curt "Curre" Lundmark, OS-guld 1994. Lundmark var inte lika imponerad av Almtuna som undertecknad men verkade i alla fall ha samma åsikt om Djurgården, ett skällsord enligt Lundmark. Wilhelmsson, från Gävle, ville gärna flika in att Brynäs var det bästa laget.

Bert Karlsson och Sanna Nielsen var bland de sista som anlände till festen. Dock inte tillsammans.

En trevlig kväll.

45734-55

45734-56

Kebabpizza Slivovitza framförs av Andra generationen, som minglade rejält igår, i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i Västerås).

Empty room

Genrepet fredag. Helt suverän plats, nära och rakt framför scenen. Inte för att det betyder nåt. Men Carola/Andreas och The Nicole vann genrepets lottade omröstning. Och sändningen blev tio minuter sen p.g.a. att en dåligt förberedd Måns Zelmerlöw kom sent, han hade tydligen fastnat i Bålsta. Ni ser honom ikväll (spelades alltså in under fredagens genrep). Björn Gustafssons andra del var rolig. Nour El-Refai och hennes intervjuer är inte bäst direkt.

Lasse Lindh är blek på scen. Alexander Schölds Den första svalan har en melodi som är farlig och mycket väl kan räcka till att gå vidare. Rösten låter också bättre än tidigare. Han är dock bedrövligt tråkig. Rongedal är proffsiga. Sanna kvällens bästa röst. Stora problem med ljudet när Sanna skulle sjunga, omstart. Andra generationen bjuder på sig själva och är roligast ikväll. Men låten är tjatig. Sista låtens framträdande är snyggt. Låten växer.

Betyg efter genrepet (0-5 där 0 är sämst och 5 är bäst)

1. Ola "Love in Stereo"  3+

2. Lasse Lindh "Du behöver aldrig mer vara rädd"  2- 

3. The Nicole "Razborka"  1+

4. Alexander Schöld "Den första svalan"  3-

5. Rongedal "Just a Minute"  3

6. Sanna Nielsen "Empty Room"  4

7. Andra generationen "Kebabpizza Slivovitza"  2

8. Johnson & Häggkvist "One Love"  4-


Final:

Sanna Nielsen
Johnson & Häggkvist


Andra Chansen:

Ola

Rongedal


Femma:

Alexander Schöld


Sämre:

Andra generationen

Lasse Lindh


Sämst:

The Nicole


Sanna populärast. Final? Rongedal också populära i ABB-hallen. Andra chansen?

20:00 sitter jag i arenan på nytt. Kebabpizza har aldrig varit min favorit.

Johnson & Häggkvist
45734-54
45734-61
45734-60

Sanna Nielsen har problem med ljudet. Legendarisk studioman (Z) gör till slut tummen upp.
45734-57

Kristian Luuk
45734-58

Lars-Åke Wilhelmsson
45734-59

Empty room framförs av Sanna Nielsen i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i Västerås).


Just a minute

Har precis lyssnat på bidragen. Bara en minut per låt.

Tveksamt om det är bättre än förra veckan. Något. Saknar dock fortfarande en klar vinnarkandidat till finalen. Sanna Nielsen & Johnson/Häggkvist kan växa. I övrigt ingen möjlig finalvinnare.

Betyg efter en lyssning (0-5 där 0 är sämst och 5 är bäst)

1. Ola "Love in Stereo"  3

2. Lasse Lindh "Du behöver aldrig mer vara rädd"  1+ 

3. The Nicole "Razborka"  2-

4. Alexander Schöld "Den första svalan"  2+

5. Rongedal "Just a Minute"  3-

6. Sanna Nielsen "Empty Room"  3+

7. Andra generationen "Kebabpizza Slivovitza"  1

8. Johnson & Häggkvist "One Love"  3+


Alltså.
Final:

Johnson & Häggkvist 3+

Sanna Nielsen 3+


Andra Chansen:

Ola 3

Rongedal 3-


Femma:

Alexander Schöld 2+


Sämre:

The Nicole 2-

Lasse Lindh 1+


Sämst:

Andra generationen 1


Ola går nog direkt till final tillsammans med Carola/Andreas. Dom har många fans.

Senare i eftermiddag tar jag tåget till Västerås. Äkta 70-tal. Och därefter festivalbussen till arenan. Kvällens genrep. Återkommer med mina intryck.

Just a minute framförs av Rongedal (Magnus & Henrik) i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i Västerås).


One love

Vinterchock! Stockholm har blivit kallt. Snö och minus fem grader.

Chansen att Carola & Andreas går direkt till final är nog allt annat än liten. Trots att varken Gert, långluggs-Jenny eller hennes operasjungande man lär ringa in och rösta på One love.

En förbannelse. Jag skulle aldrig Face-84 ha sågat, för Wille C sen tre dagar mig plågat (Doktor C kunde mycket väl ha skrivit rimmet). Tisdag, mötet. Onsdag, TV. Och så igår torsdag, Valentin. Ska avnjuta middag på restaurang. Utanför restaurangen sitter en affisch som fastnar i kameramobilen.

image53

One love
framförs av Johnson & Häggkvist (Andreas & Carola) i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i Västerås).

Den första svalan

Inget bidrag ska väl egentligen dömas på förhand utan att jag har hört låten. Men jag gör ändå det. Varför ska jag tvingas lyssna till honom? Hur kom han med? Än värre att hans röstkopia, den något mer framgångsrika, Lasse Lindh också är med i helgen. Jag vet att jag kommer att avsky Alexander S på grund av hans vidrigt mesiga röst. Spykänsla.

För att ni ska förstå lägger jag ut en av hans låtar. Jag skäms. Vill inte göra reklam för killen. Men hoppas snarare att det avskräcker. Texten och videon...klockrena. Eller inte. Oroväckande läser jag att hans melodi till helgen är stark. Inte för att jag själv tyckte I Love Europe hade en briljant text. Men det är ändå oroväckande att Pling skrivit texten till Den första svalan. Christer gick ju trots allt till final. Låt oss nu hoppas att Alexander inte gör honom sällskap.Dessa sammanträffanden. Jag slog på TV:n igår. Den första person jag ser är Wille C som, i ett debattprogram, säger: Face-84 är punk!


Istället för egen smak. Hur jag tror att det slutar i Västerås. Utifrån kända artister. Och det lilla jag läst i tidningen.


Troligt resultat


Final:

Johnson & Häggkvist. Andreas typ. Med höjningar av Carola.

Ola. 80-tal. John Farnham.


Andra Chansen:

Sanna Nielsen. Ensam på scen (varken kör eller dansare). Första gången det händer sedan förinspelad musik infördes.

Rongedal. Falsett.

Femma:

Lasse Lindh. Alexander 2.


6-8:

Alexander Schöld. Lasse 1.

The Nicole. Orientaliskt mellanstadiedisco.

Andra generationen. Äcklig pizza. Träsprit.


Den första svalan framförs, tyvärr, av Alexander Schöld i Melodifestivalen 2008 (deltävling 2 i Västerås).


Alla gamla x

Klassiskt sammanträffande igår. Efter att tidigare under tisdagen (lunch) totalsågat hönsnätslåten. Är på väg hem från jobbet. På andra sidan gatan går Wille C, textförfattaren till Alla gamla x, och hans okopplade mördarhund (för mer skräck, klicka på bilden).  Dom stannar vid Pappa Ray Ray för hundens behov. Jag vågar inte gå fram och gratulera till "framgången". Även om jag gärna hade velat.

För att titta på sexan och sjuan i första deltävlingen:
Michael Michailoff
Brandur

Blickar framåt mot nästa deltävling. Jag kommer att vara på plats under fredagens genrep och lördagens semifinal.

Västerås försöker bjuda på kringevenemang under torsdag-lördag. Och Västmanlands lokaltidning vill också vara med på ett hörn. En bra sak är att det blir extrainsatta festivalbussar och att jag åker gratis på bussen tack vare min, i och för sig inte helt billiga, melodifestivalbiljett.

Tyvärr skrev han aldrig något bidrag till Förenade kungariket förra året. Mozza. Om du inte vill höra hans bästa låtar så kan du köpa samlingsskivan som släpptes idag. Om du däremot vill veta vilka hans bästa låtar verkligen är hänvisar jag till min kompis lista.

Stör mig fortfarande på alla dessa individer som av någon anledning ska gå in i tunnelbanevagnen innan jag gått ur densamma. Ett mindre mysterium men ändock är denna folksport att gå/springa uppför rulltrappan som leder från tunneln till minst tre intensiva personer som gör sitt bästa för att dela ut en mindre dyr tidning.

Alla gamla x framfördes av Face-84 i Melodifestivalen 2008 (deltävling 1 i Göteborg). Den hamnade på åttonde och sista plats. Utslagen.


Déjà vu

Inte kul att komma femma. Men för er som gillar Velvet går det bra att lyssna/titta på henne här.

Har inte direkt gått bra för Björn Ferry i skidskytte-vm. Däremot gjorde en annan Björn...nyhetsövergång...succé i Göteborgs deltävling. Björn Gustafssons första del. Kan du se här.

Déjà vu framfördes av Velvet i Melodifestivalen 2008 (deltävling 1 i Göteborg). Den hamnade på femte plats och blev därmed utslagen.

I Love Europe

Nej. Jag röstade nej till EU. I hate Europe.

Svenskarna måste tänka Ukraina 2007. Och att vi ska vinna hela ESC med den här smörjan.

Var ingen direkt skräll med Christer Sjögren i final. Jag trodde att det bara skulle räcka till Andra chansen. Men med tanke på E-type & Poodles framförande var utgången given. Amy Diamond infriade sitt favoritskap.

Återigen visar det sig att falsksång straffas hårt i den här tävlingen. E-type & Poodles missade en given finalplats och får nu åka till Kiruna istället. Face-84 kom absolut sist. Helt riktigt. Texten var patetisk. Framförandet var om möjligt ännu sämre. Falsksång är bara förnamnet.

Två bästa sångarna till final. Eller som en kompis sa, har man glugg mellan tänderna så går man tydligen till final. Diamonds låt var ok. Definitivt inte mer än så.

Men Sjögrens låt. Hallå!? En hyllningslåt till EU. När tjejerna visade flaggorna...och det sjöngs om hur bra vänner vi är i Europa... Vidrigt! Skulle Christer Sjögren vara
Verka hade det ändå varit med glimten i ögat. Karln verkar ta det på allvar. Eller har jag fattat fel. Är det en protest mot USA? Nej förresten, politik hör ju inte hemma i tävlingen. Jag kan i alla fall lova att jag sätter ihop en bättre slinga på vilken keyboard som helst. Hur snabbt som helst. När som helst. Är det fortfarande värt att skaffa en biljett till Globen?

Och vilka röstade idag? Småbarn. Som sparat veckopengen i ett halvår för denna kväll. Och sms:ade upp sitt betalkort. Pensionärer. Med tanke på att premiepensionen spolats bort på börsen måste det handla om 75-årspresenten. Som hamnat på Pantbanken. Och sen ringa upp hela slanten. Med en gammal kobratelefon. Utan knappar. Men med en sån där skiva man snurrar på.

Nästa vecka är pengarna slut för ovanstående. Då regerar vi. Som har bra smak.

Västerås ska besökas personligen. Genrep och deltävling. Hoppas på en bättre deltävling då. Och en möjlig vinnare i finalen. 

Ok. Dagens finalister, åtminstone Amy D, är ju bättre än förra årets Anna Book och Tommy Nilsson. Så kanske finalen blir bättre i år ändå.

Jag är bara glad att det har börjat.

Förresten. Om ni inte gillade dagens deltävling. Danmarks vinnarlåt 2008 är redan utsedd. Sämre än Face-84.
Med Christer Sjögren tvingar vi dansken på knä... 
 


I Love Europe framfördes av Christer Sjögren i Melodifestivalen 2008 (deltävling 1 i Göteborg). Den har precis gått vidare till final.


Visst finns mirakel

Min önskan just nu


Final:

E-type & The Poodles

Amy Diamond

Andra Chansen:
Velvet

Suzzie Tapper

Femma:

Christer Sjögren

Visst finns mirakel framfördes av Suzzie Tapper i Melodifestivalen 2008.


That's love

Efter att ha sett bidragen på TV.
Tycker jag fortfarande att de tre artister som gjort sitt i tävlingen är:

Michael Michailoff

Face-84
och
Christer Sjögren.

Deltävlingen var så usel som jag först befarade. Trodde låtarna skulle växa. Men det var uselt live. Mycket falsksång. Tyvärr förstörde främst E-type men även Poodles en helt ok låt. Är ändå min finalist. Men skärp till er!

Just nu tycker jag såhär:
4 Brandur
1 E-type & Poodles

6 Amy D
3 Velvet

7 Tapper

5 M M
8 Christer S
2 Face-84

That's love framfördes av Michael Michailoff i Melodifestivalen 2008.


Lullaby

Efter att ha lyssnat på låtarna igen, tyvärr fortfarande bara 60 sekunder per låt, har jag ändrat mig något. Som helhet är deltävlingen betydligt bättre än 2007 års första delfinal. Även om jag fortfarande saknar en vinnarkandidat till finalen.

Amy kräver några lyssningar, hoppas tittarna bara ser och hör den där och då. Eller den går ju till final i vilket fall. Inte min favorit.

Face-84 kan skrämmande nog komma bland de fem och t.o.m. lägga beslag på en biljett till Andra chansen. Men knappast final. Textförfattaren bor på vägen till jobbet och brukar, iklädd morgonrock, rasta sin okopplade stora mördarhund. Kan ju bidra till att jag inte faller för den här låten. 

Lullaby växer. Hoppas och tror att Brandur kan övertyga ikväll. Heja Färöarna!

Min önskan just nu


Final:

E-type & The Poodles

Brandur

Andra Chansen:
Velvet
Amy Diamond


Femma:

Suzzie Tapper


Sämre:

Michael Michailoff

Face-84

Sämst:

Christer Sjögren

Tyvärr är det mer troligt att det slutar enligt nedan. Hoppas inte.

Troligt resultat

Final:

E-type & The Poodles

Amy Diamond


Andra Chansen:

Christer Sjögren

Velvet


Femma:

Face-84


6-8:

Michael Michailoff

Brandur
Suzzie Tapper


Lullaby framförs av Brandur i Melodifestivalen 2008.


Line of fire

Istället för egen smak. Hur jag tror att det slutar imorgon. Enligt nedan. Viss skrällchans för Brandur (kom ihåg att Sverige gav höga poäng till en liknande låt, Ungerns bidrag, i förra årets Eurovision Song Contest).


Troligt resultat


Final:

E-type & The Poodles

Amy Diamond


Andra Chansen:

Christer Sjögren

Velvet


Femma:

Brandur


6-8:

Face-84

Michael Michailoff

Suzzie Tapper


Line of fire framförs av E-type & The Poodles i Melodifestivalen 2008.


Thank you

Tack för att det börjar igen!

Men det är nog dags att avskeda Christer Björkman. Deltävlingen saknar vinnarkandidater. Trist.


Efter en lyssning (endast 60 sekunder av varje bidrag).


Skala 0-5 (0 är sämst, 5 är bäst).


1. E-type & The Poodles: 3+

Kan växa. Dagens bästa refräng.


2. Face-84: 1

Patetisk text. Dansbandskänsla. Komiskt uttal av "tvärtom".


3. Velvet: 3

Glad pop. Har hört det förut. Tveksamt franskt uttal.


4. Brandur: 3-

Någorlunda kvalitet från Färöarna. Men 60 sekunder räcker inte. För seg för att gå till final?


5. Michael Michailoff: 2

Anderas Johnson har gått ner sig. Zzzznark.


6. Amy Diamond: 2+

Inte min kopp av varm dryck. Förstår faktiskt inte storheten. Varken med låt eller artist. Men är väl given för final.


7. Suzzie Tapper: 3

Hes. Men ok låt. Dock ingen Sonja Aldén.


8. Christer Sjögren: 0

Deltävlingens kalkon. En artist/låt att skratta åt. Kan vara det sämsta bidrag som, utan någon som helst självdistans, ställt upp i tävlingen. Kan få dig att hata Europa.


Som helhet en tråkig omgång. Liknar förra årets upplägg med allt skräp som presenterades i 2007 års första deltävling (och gav finalplats till Tommy Nilsson och Anna Book).


Min önskan just nu


Final:

E-type & The Poodles

Velvet

Andra Chansen:

Suzzie Tapper

Brandur

Femma:

Amy Diamond


Sämre:

Michael Michailoff

Face-84

Sämst:

Christer Sjögren

Thank you framförs av Amy Diamond i Melodifestivalen 2008.