Back again

Äntligen. Tillbaka som vinnare. I dagens Europatips blev det 11 rätt. Trots Helsingborgs tappade seger i slutminuten.

Veckan som kommer blir innehållsrik vad gäller ESC. Har hittills legat lågt med lyssnandet. Men nu är det bara en månad kvar till den första semifinalen. På lördag den 26:e ska Stockholm utse sin favorit i årets ESC. Och på söndag den 27:e börjar låtarna spelas på TV i de obligatoriska inför-programmen.

Back again framfördes av Towe Jaarnek i Melodifestivalen 2002 och hamnade på sjunde plats i Deltävling 3 i Sundsvall. Ingen final där inte.

Främling

Ursäkta frånvaron.

Förra söndagen besöktes
Nalen och konsert med Marit Bergman. Jag blev inte besviken. Förbandet Sternfall värmde upp med klezmer- och balkanpop. Underhållande.

Om Sverige vinner. Då ska ESC 2009 tydligen hållas i Malmö. För att Globen klantat till sig och är uppbokade med handboll.

Det har regnat här i Stockholm på sistone. Och snöat. Våren har avstannat. Annat var det förra året. Visserligen blommade träden vid samma tidpunkt i år. Men värmen saknas. Vid den här tiden förra året hade vi redan fått uppleva en helg som snarast liknade sommar. Men prognoserna talar för att vi ska få avnjuta picknick i parken inom kort. Skönt.

Trots det bistra vädret har det blivit ännu en glass. Magnum Mayan Mystica. Felfri chokladglass. Täckt av mjölkchoklad med smak av honung, muskot och alldeles lagom mycket kanel. En fantastisk upplevelse som ger den samma betyg som klassikern Lakritspuck. 4,5 av 5 möjliga. Överraskande. Men alldeles underbart.

Duffy får mig att inse följande. Att jag lyssnat alltför lite på soul. Får mig att vilja besöka Wales. Inte för att se Tom Jones i folkdräkt. Men för att jag vill åka dit. Har bara inte blivit så. Vem vet, kanske i sommar.Främling framfördes av Carola Häggkvist i Melodifestivalen 1983 och vann. Samtliga jurygrupper gav låten högsta poäng. Sverige och Carola slutade sedan på tredje plats i ESC. I samband med att ESC fyllde 50 år släpptes "Alla tiders melodifestival", nya tolkningar av gamla klassiker. ABBAs "Waterloo" framförs på skivan av Carola tillsammans med Marit Bergman.

Wherever you go

Grattis Nana Hedin. På namnsdagen.

Wherever you go framfördes av Nana Hedin i Melodifestivalen 2005 och gick vidare till Andra chansen där den hamnade på fjärde plats. Bara två låtar gick vidare till final.  

Någonting har hänt

Schlagerkung har inte slutat blogga. Frånvaron den senaste veckan beror inte enbart på en överdos av Melodifestivalen utan även p.g.a. strul med bloggverktyget. Tanken var att bloggplattformen skulle bytas vilket gjorde att det var svårt att logga in, stört omöjligt de senaste dagarna. Resultatet blev att migreringen inte fungerade som den skulle så jag använder fortfarande samma bloggverktyg. Men kan logga in igen. Skönt.

Kanske inte rusar till affären men Melodifestivalen 2008 har nu släppts även på
DVD. Längtar dock efter ESC 2008 på CD. Men det dröjer ett tag till.

För de senaste nyheterna kring ESC rekommenderas som alltid EscToday.

Vår i luften de senaste dagarna. Några glassnyheter har jag redan hunnit med i år. Utöver de nio nyheter som står med på den ordinarie listan har jag även sett HamburgarenPressbyrån. Den verkar dock bara finnas på just Pressbyrån. Om jag inte minns fel försökte de lansera en liknande glass i mitten av 80-talet men produktionsfel satte stopp för den. Åter till årets glasskörd. Hittade också Cornetto Choco Disc i kioskens frysbox. Kanske missade jag den förra året!? Ananas Splitt är i alla fall en av de nio nyheterna i år. Men på glassen står det en klassiker från 1973. Och mycket riktigt återfinns den på 1973 års lista, en av nostalgilistorna. Den påminner lite om min morbrors favorit, Pop 74, då det är isglass med chokladöverdrag. Men även vaniljglass som i en riktig splitt. En annan nyhet i år är Lakritspuck. Men även den har ju funnits tidigare.

Jag saknar struten Combino, godast någonsin.

Efter att ha testat fem av årets nio (möjligtvis elva) nyheter är mitt betyg, på en skala från 0-5 där 0 är sämst och 5 är bäst, följande:
Lakritspuck  4.5
Cornetto Frutti Disc  3  
Cornetto Choco Disc  2.5
Ananas Splitt  2
Cornetto Citron  1.5

Någonting har hänt framfördes av Lena Ericsson i Melodifestivalen 1982 och hamnade på andra plats.