Tankar om genrepet

Koreografen och SDF brorsa, Rennie Mirro, var det första schlageraktiga jag såg utanför Globen. Även Jens Orback. Ni vet han vars släkting bor tillsammans med en häst. Rörde sig i området. Men han var en av dom. AIK-arna som istället skulle till Hovet.

Genrepet var fullsatt och stämningen bra. Oväntat många barn. Vilket hördes när Idolmaffian framförde sina bidrag. Trots att M i EMD hade en fet tupp i halsen när han inledde deras bidrag. "Sopa" satt jag och tänkte för mig själv. Och så rätt jag hade.

Klädmässigt var det nästan samma som i deltävlingarna. Måns dansare hade fått guld på benen. EMD hade bytt till vita frackliknande saker.

Pampig inledning med sång och dans av bl.a. Mede. Något trist när alla artister hade likadana militärrockar. Men ändå en bra start. Efter låt fyra var det dags för ett väldigt roligt inslag med bl.a. Shirley Clamp. Missa inte!! Internationella juryn lämnar sina röster. Snack i green room. Övriga jurygrupper. En alternativ version av förra årets vinnare Hero. Folkets röster.

På min lista blev det ett par förändringar. Caroline förbi Sofia. Och Malena förbi HEAT.

Snabbgenomgången
En gång efter alla bidragen och en gång till efter att juryn har avlämnat sina röster.
Kan naturligtvis påverka resultatet. Hur bidragen upplevs på den korta stunden. Och vid en jämförelse låtarna emellan. Det som kan sägas är att SDF riskerar att tappa många röster, hennes låt hinns liksom inte med. Utan kräver tre minuter. Mollys ballad däremot gör sig bättre på den korta stunden. Agnes, Alcazar och EMD är dom som lyser starkast under snabbgenomgången. Betyg på en skala 1-5? 4: Agnes, Alcazar och EMD. 3: Måns, HEAT, Sofia, Molly och Malena. 2: Caroline. 1: Emilia och Sarah D F.

Scenshow
Måns låt växer med showen. Caroline gör ett starkt framträdande med en bra röst. Agnes känns trist. HEAT blir bättre med pyroeffekter. Emilia bjuder inte på något extra. Alcazars show är klockren men Andreas röst är inte den bästa. SDF sjunger mycket bättre idag än under AC. EMD har en effektiv show men Mattias falsksång i början av låten är kvällens värsta ögonblick. Sjukt dåligt! Sofia fick dålig respons i arenan. Molly kändes till en början något osäker men blev klart bättre mot slutet. Och hon sjunger väldigt väldigt bra. Malena sjunger bra men bjuder på ett ganska trist uppträdande. Ingen show.

Genrepets bästa och sämsta framträdande (0-10 där 0 är sämst och 10 är bäst).
1. Alcazar - 9
2. Måns - 8
2. Caroline - 8
2. SDF - 8
5. Sofia - 8-
6. EMD - 7
7. Molly - 6+
8. HEAT - 6
9. Emilia - 5+
10. Agnes - 5
11. Malena - 5-

Publiken
Publikens stöd i form av jubel, handklapp och sång (0-10 där 0 är sämst och 10 är bäst).
1. EMD - 10
2. Alcazar - 9
3. Måns - 8
4. Agnes - 6
4. SDF - 6
4. Malena - 6
7. Caroline - 4
7. Molly - 4
9. HEAT - 2
9. Emilia - 2
11. Sofia - 1

Ikväll väntar finalen. Återkommer med min favoritlista. Och mitt tips.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback