Azerbajdzjan

Vid en jämförelse av 2008 och 2009 års glasslistor kan man konstatera att glassar som fått lämna listan är Magnum Ecuador Dark, Magnum Colombia, Sandwich Jordgubb, Cornetto Frutti Disc, Footballissimo, Vaniljpuck, The Simpsons och Solero Strawberry Banana Smoothie. Dom enda som var nyheter år 2008, och alltså försvann på en gång, var Footballissimo och Solero Strawberry Banana Smoothie.

Kommentatorer för alla som följer årets ESC på SVT kommer att vara Shirley Clamp och Edward af Sillén. Han som skrev manus till Petra Mede.

Sjätte glass att betygsätta är Magnum Temptation Caramel & Almonds. Tjock mjölkchoklad som överdrag. Vaniljglass med mandelbitar, belgisk choklad och kolasås. Precis som kollegan Magnum Temptation Dark/Chocolate har Magnum Temptation Caramel & Almonds ett något annat utseende/form än en "vanlig" Magnum. Och säljs i en exklusiv ask. Glassen är en njutning. Årets klart bästa nyhet. Utan att ha smakat alla vet jag att det här är vinnaren. Måste vara. Precis som Magnum Mayan Mystica fick mig på fall förra året är jag helt betagen av Magnum Temptation Caramel & Almonds. Toppbetyget är inte långt borta men det får räcka med extremt starka 4,5 i betyg.

Temptation. Som för övrigt är namnet på en hit som kom för några år sen. Med Arash. Från Malmö. Som i år tävlar med en vinnarkandidat. För Azerbajdzjan.

Mitt betyg, på en skala från 0-5 där 0 är sämst och 5 är bäst:
Magnum Temptation Caramel & Almonds 4.5
Magnum Essence 3
Magnum Temptation Dark/Chocolate 3
Nogger Mint 2.5
Wich (hamburgaren) 2
Sandwich Stracciatella 1.5

Kvar att testa: Lemon Age, Ice Age 3 och Solero Berry Berry.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback