Irlande Douze Pointe

Tyvärr lär Sverige, oavsett bidrag, få se sig slaget av Irlands hemska bidrag. En kalkon i dubbel bemärkelse.

Pajasbidragen i Eurovision Song Contest (ESC) blir allt fler. Tyvärr. Jag kan delvis köpa att Ukraina (Verka) kom tvåa förra året. Det handlade åtminstone om en artist på scen. Och den vann inte, tack och lov. Men Irland skickar en handdocka som sjunger falskt, en kalkon. Dustin the Turkey. Som kanske måste byta namn för att inte landet Turkey (Turkiet) ska bli sura. Så inträffade när Sverige 1973 skickade gruppen Malta som snällt fick byta namn till Nova. 
 
Kalkonen är säkert jättekänd och rolig för Irlands barn. Men jag ser inget roligt med sången. Låten är dålig. Falsksången är värst någonsin. Och den lär tyvärr gå väldigt bra. Som tur var, för Sverige, ställs vi inte mot den redan i semifinalen då Irland tävlar den 20:e maj och Sverige den 22:a maj.

Kan också förstå att Irland vill pröva nya grepp, efter förra årets sistaplacering. Men jag hade hellre sett en dålig traditionell sång än det här skräpet som bara förstör. Och dessutom samlar röster. Igår valde Irland sitt bidrag till ESC 2008. Publiken i arenan delvis jublade, delvis buade. Jag håller med de sistnämnda. 

För mer info hänvisar jag till irländsk TV,
RTE. Där kan man även lyssna och titta på skräpet, samt se irländska Dana (vann ESC 1970) som är mycket kritisk mot sången. "Om Irland skickar det här till ESC 2008 kan man lika gärna dra sig ur tävlingen helt och hållet." Även ESC Today har fakta i ärendet. 

RTE:s version är bildmässigt av högre kvalitet. Spelar roll. Se nedan. Ljudmässigt låter det säkerligen lika illa var ni än lyssnar på handdockan med det tveksamma franska uttalet. 
 


Irlande Douze Pointe framförs av handdockan Dustin the Turkey för Irland i ESC 2008. Låten tävlar i den första semifinalen den 20:e maj.

Kommentarer
Postat av: Micke

Det kändes uppenbart att den skulle vinna. Ge aldrig engelsmän och britter en chans att göra narr av tävlingen - för då tar de den....

Postat av: schlagerkung

Uppenbart. Men ändå tråkigt. Intresset för tävlingen är ju stort på Irland så folket gör väl allt. Men när jag pratade med RTE på torget i Helsingfors verkade de alltid vilja ha sina traditionella sånger.

2008-02-24 @ 17:33:57
URL: http://schlagerkung.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback