I Love Europe

Nej. Jag röstade nej till EU. I hate Europe.

Svenskarna måste tänka Ukraina 2007. Och att vi ska vinna hela ESC med den här smörjan.

Var ingen direkt skräll med Christer Sjögren i final. Jag trodde att det bara skulle räcka till Andra chansen. Men med tanke på E-type & Poodles framförande var utgången given. Amy Diamond infriade sitt favoritskap.

Återigen visar det sig att falsksång straffas hårt i den här tävlingen. E-type & Poodles missade en given finalplats och får nu åka till Kiruna istället. Face-84 kom absolut sist. Helt riktigt. Texten var patetisk. Framförandet var om möjligt ännu sämre. Falsksång är bara förnamnet.

Två bästa sångarna till final. Eller som en kompis sa, har man glugg mellan tänderna så går man tydligen till final. Diamonds låt var ok. Definitivt inte mer än så.

Men Sjögrens låt. Hallå!? En hyllningslåt till EU. När tjejerna visade flaggorna...och det sjöngs om hur bra vänner vi är i Europa... Vidrigt! Skulle Christer Sjögren vara
Verka hade det ändå varit med glimten i ögat. Karln verkar ta det på allvar. Eller har jag fattat fel. Är det en protest mot USA? Nej förresten, politik hör ju inte hemma i tävlingen. Jag kan i alla fall lova att jag sätter ihop en bättre slinga på vilken keyboard som helst. Hur snabbt som helst. När som helst. Är det fortfarande värt att skaffa en biljett till Globen?

Och vilka röstade idag? Småbarn. Som sparat veckopengen i ett halvår för denna kväll. Och sms:ade upp sitt betalkort. Pensionärer. Med tanke på att premiepensionen spolats bort på börsen måste det handla om 75-årspresenten. Som hamnat på Pantbanken. Och sen ringa upp hela slanten. Med en gammal kobratelefon. Utan knappar. Men med en sån där skiva man snurrar på.

Nästa vecka är pengarna slut för ovanstående. Då regerar vi. Som har bra smak.

Västerås ska besökas personligen. Genrep och deltävling. Hoppas på en bättre deltävling då. Och en möjlig vinnare i finalen. 

Ok. Dagens finalister, åtminstone Amy D, är ju bättre än förra årets Anna Book och Tommy Nilsson. Så kanske finalen blir bättre i år ändå.

Jag är bara glad att det har börjat.

Förresten. Om ni inte gillade dagens deltävling. Danmarks vinnarlåt 2008 är redan utsedd. Sämre än Face-84.
Med Christer Sjögren tvingar vi dansken på knä... 
 


I Love Europe framfördes av Christer Sjögren i Melodifestivalen 2008 (deltävling 1 i Göteborg). Den har precis gått vidare till final.


Kommentarer
Postat av: Niklas

"Celebrate good times, come on, all night long". Mmm. Får Noel "Oasis" Gallaghers texter att framstå som storverk. Uselt! Kan joina Christer Sjögren och Face-84 som årets hittills sämsta, hand i hand med E-Type/The Poodles och Anne-Lie Rydé/Eva Dahlgren-kopian.

Postat av: schlagerkung

Kebabpizza kanske kan bli en utmanare.

2008-02-13 @ 11:02:22
URL: http://schlagerkung.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback