Härliga söndag

Reflektioner efter det andra programmet - Inför ESC 2007

Christer Björkman gjorde inte mycket väsen av sig. Men hade ibland en åsikt om låtarna. Som programledare borde han hålla sig neutral.

Charlotte Perrelli verkar ha arbetat bort sin gamla fel forum-dialekt. Nu gäller istället ord som fashion samt oerhört och irriterande ofta förekommande catchy. Hennes nya favoritord. Hemskt.

Per Sundnes inledde riktigt roligt men kom snabbt in i sitt gamla vanliga jag. Gav poäng för allt annat än själva låten i sig. Norge får skämmas.

Adam Duvå Hall var fortsatt rolig men dominerade inte som under det första programmet. Upprepade sig lite väl mycket.

Finlands Thomas Lundin var rikigt bra. Och inte alls pinsamt mesig. Dessutom hade han i stort sett samma åsikter om låtarna som jag själv. Styrde upp allt som norrmannen förstörde.

Eirikur Hauksson var tråkigheten själv. Igen. Gav högre poäng än han egentligen ville, för att fiska röster till sig själv. Pinsamt. 

Albanien fick de poäng den förtjänade. Dvs knappt några alls (4 av 25). Trist låt. 

Danmark fick oförtjänt låga poäng av den nordiska panelen (16 av 25). Det pratades mest om att artisten inte chockade. Och poängsättningen gavs utifrån det. Låten i sig, som är riktigt bra, verkade panelen helt glömt bort. Märkligt.

Kroatien har en dålig låt. Men kanske inte fullt så dålig. Fick endast 2 av 25 poäng. 

Polen har en konstig låt. Fick lite väl "höga" poäng (8 av 25).

Serbien kan mycket väl vinna hela tävlingen och har en väldigt bra låt. Panelen höll med mig om att hon borde skaffa sig lite nya kläder och att scenframträdandet var märkligt. Låten i sig är dock det viktigaste och att norrmannen då endast gav en poäng är ytterst förvånande. Sammanlagt blev det ändå 19 av 25 poäng. Bra.

Tjeckien gör mig glad. Hockey-rock eller inte. Fick kanske de poäng (8 av 25) den förtjänar trots allt. Även om Sveriges nolla var ett slag under bältet. 

Portugals låt är bättre än artisten. Panelen var helt enig med mig själv. 8 av 25 poäng räcker gott och väl för en låt som inte borde ta sig till final. 

Makedonien lär gå till final. Som vanligt. Återigen var panelen helt enig med mig själv. 15 av 25 poäng kändes helt rätt. 

Att så många talade gott om Norges låt har jag väldigt svårt att förstå. Finlands Thomas Lundin gav den mycket riktigt 1 av 5 poäng i betyg. Sammanlagt blev det alldeles för många poäng (15 av 25) till ett skräpigt bidrag.

Härliga söndag framfördes av Carli Tornehave i Melodifestivalen 1966 och hamnade på delad femte plats.

Kommentarer
Postat av: schlagermirja

Förutom att Perrelli envisas med att säga "catchy", "fashion" och "gucci" har hon ju nya krämpor hela tiden. Hur många gånger har vi inte hört att hon mår illa, får panik, blir kallsvettig osv osv... Suck.

Postat av: schlagerkung

Dags att ta tillbaks Lotta Bromé! Hon kunde bedöma bidragen på ett bra sätt.

2007-04-25 @ 15:15:03
URL: http://schlagerkung.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback