Desire

Dagens inlägg. För er riktiga schlagernördar. Som kan tillbringa timmar med att analysera huruvida startnummer 3 eller 5 är bäst. Och som älskar röstningsförfarandet.

En
scoreboard simulator med möjlighet att följa röstningsförfarandet i årets ESC. Redan nu! Du kan ändra olika parametrar utifrån dina egna favoriter, röster från grannländer etc. och få fram en simulerad omröstning. Nördigt. Men roligt!

Återupplev röstningsförfarandet i ESC från 1983 t.o.m. 2006. Välj själv om du vill följa de röstande länderna i den ordning de verkligen röstade. Eller ändra till slumpvis ordning för ytterligare ett spänningsmoment. Oerhört nördigt. Men hyfsat kul!

Ännu en av alla omröstningar som finns på nätet. Serbien toppar för tillfället. Sverige tyvärr inte bland de tio främsta.

The Arks nya video ligger ute t.o.m. måndag. Så titta redan nu!

En sann entusiast vill såklart läsa om och köpa den senaste finska samlingsskivan, med utvalda favoriter. Låtarna som aldrig vann den finska uttagningen, men ändå blivit klassiker. Åtminstone i hemlandet Finland.


Storbritannien är som vanligt redan klara för finalen. Trots usla resultat de senaste åren. Dom har ju friplats tack vare sin pengahög (liksom Frankrike, Tyskland och Spanien). Jag återkommer inom kort med betyg och kommentarer för samtliga finalbidrag. Redan nu kan du jämföra Storbritanniens bidrag Flying the flag med den gamla eurodisco-drottningen Pandoras No regrets. Enligt Pandora har de kopierat hennes låt. I stort sett rakt av. Fast med en annan text. Visst finns likheter. Men lite "stöld" är väl inget nytt i de här sammanhangen. Skulle dom dessutom välja att kopiera en låt kunde dom väl ha valt en betydligt bättre. Både "original" och "kopia" är ju pinsamt dåliga.

Desire framfördes av Claudette Pace för Malta i ESC 2000 och slutade på åttonde plats.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback