April, april

ESC 2007 - semifinal

10. Nederländerna
Edsilia Rombley - On top of the world
Helt ok poplåt med helt ok, om än något tråkig, sångerska. Light-version av Anastacia. Låten är kanske väl anonym och riskerar att hamna precis utanför poängplats bland röstande länder. Men det är något med refrängen som jag fastnar för och som går hem hos mig.
Betyg: 7


11. Albanien
Frederik Ndoci - Hear my plea
Årets mustasch. Albaniens Julio Iglesias framför en klagosång och vädjan. Mystik som säkert lockar en eller annan röst. Men jag hör mest obehagliga toner. Saknar refräng. Fruktansvärt tråkig.
Betyg: 1

12. Danmark
DQ - Drama Queen
Ukraina, som återfinns i finalfältet, skickar en gammal skämtgubbe-transa med stjärna på huvudet. Danmark däremot har en riktig transa som klär sig snyggt och bjuder på en snygg show. Låten är dessutom en sann och klassisk schlager. Med moderna inslag. Borde gå till final. En av årets bästa låtar.
Betyg: 8

13. Kroatien
Dragonfly feat. Dado Topic - Vjerujem u ljubav
Kroatisk rock. Med Svenne Hedlunds äldre kusin samt kvinna i slips med rosa inslag. Riktigt tråkig och intetsägande låt. Kan bara gå vidare om grannländerna verkligen bjuder till.
Betyg: 3

14. Polen
The Jet set - Time to party
Årets vidrigaste och mest kvinnoförnedrande video. Kvinna med badkläder ålar på bardisken. Låten börjar som en sämre version av de låtar som brukar vara med på Hits for kids och övergår i något can-can-inspirerat. Går bort.
Betyg: 2

15. Serbien
Marija Serifovic - Molitva
Möjlig vinnare av ESC 2007 inleder den andra halvan av semifinalen. Går den inte till final vore det en större skräll än Belgiens fiasko förra året. Kanske inte den roligaste och mest karismatiska sångerskan, iklädd en Ramones-tröja. Men visst kan hon sjunga. Och låten, med inslag av folkmusik som sig bör när det gäller Serbien, tillhör årets bästa.
Betyg: 8

16. Tjeckien
Kabat - Mala dama
Hårdrock dominerar i Tjeckien. Så när väl Lordi vann förre året bestämde sig Tjeckien för att debutera i ESC. Basisten underhåller i sina solglasögon. Sångaren gör sitt bästa. Låten lyfter inte. Men glad, det blir jag.
Betyg: 5

17. Portugal
Sabrina - Danca comigo
Latino. Ett av Portugals bättre bidrag under de senaste åren. Säger dock inte så mycket. Låten är helt klart bättre än sångerskan som inte lär klara av att sjunga live. Falsksång att vänta. Om hon mot förmodan håller tonen är låten dock värd ett hyfsat betyg. Möjlig kaffepaus.
Betyg: 4

18. FJR Makedonien
Karolina - Mojot svet
Årets kortaste klänning? Låten är svår att få grepp om. Känns igen. Ingen refräng att minnas. Men ändå bra. Borde gå till final.
Betyg: 6

En uppdatering av hur jag sätter mina betyg

April, april framfördes av Siw Malmkvist och Gunnar Wiklund, var för sig, i Melodifestivalen 1961 och vann. Slutade på fjortonde och nästsista plats i ESC, där den framfördes av Lill-Babs.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback