Händelserik söndag

Jag tippade bäst i Sverige - i en svårtippad omgång.

Dagen efter. Men en händelserik sådan. Redan klockan 07:30 satt jag som klistrad vid TV-apparaten. Vasaloppet. 08:00 var det dags för den magiska starten. Med Plex. Fyra timmar och några minuter senare gled
Grycksbos stolthet in som segrare. Tydligen är en uppväxt på ärtmos rena dunderkuren. Dryga halvtimmen senare var det dags för damsegrarinnan. Svensk dubbelseger. Trevligt. Dagen till ära har även google en egen krans. Har gått 10 år sedan jag själv avverkade de nio milen (1998 och 1999). Men senast för två år sedan åkte jag delar av sträckan. Halvvasan.

Nu är det femmilen. VM. Tyvärr utan svenskintresse eftersom Södergren är sjuk. Eller kan Hellner skrälla?

Låtarna från årets MF har släppts fria. En vecka tidigare än det normala. Alltså redan en vecka innan AC. Och samlingsskivan släpps på Statoil idag. Tror jag avvaktar att köpa den. Åtminstone någon dag. Känns rätt bra att inte lyssna sönder låtarna inför AC. Också för tippningens skull. För inte lyssnar väl resten av svenska folket förrän precis inför finalen (och sjävklart efter finalen)!?

Min barndomsstad Uppsala gick till final igår. Malena Ernman är nämligen född där. Stort.

Mitt infekterade finger är bättre. Fingret som tidigare under veckan (måndag kväll) svullnade upp till dubbel storlek, blev rött, gjorde ont och fylldes med obehagliga vätskor. Penicillinet, som ska intas under ytterligare några dagar, har gjort susen. Kanske t.o.m. kan spela en schlager på gitarren.

Schlagerkungs tips gick endast bet på ett par punkter. Malena till final istället för Sarah. Och att Star Pilots hade bytt plats med Thorleifs. I övrigt rätt på varenda placering. Om prestationen översätts till poäng fick jag återigen 23 av 26 möjliga poäng, vad gäller att placera låtarna i rätt ordning. Denna poängskörd fick jag även i Skellefteå. Men den omgången var mer lättippad. Jämfört med andra specialister var jag den som lyckades bäst den här veckan. Inte ens någon hos Melodifestivalklubben lyckades uppnå samma resultat. För en gångs skull var jag helt enkelt bäst i Sverige!

Schlagerkungs tips om den internationella juryns val blev även det en insats att vara stolt över. Internationella juryn valde mycket riktigt, precis som jag tippade, Sarah Dawn Finer. Jag hade förvisso Malena före Sarah men eftersom Malena gick direkt till final så kunde ju inte juryn välja henne.

Schlagerkungs personliga smak uppfylldes till viss del. Återigen gick en av mina två favoriter till final. Från deltävlingarna har därmed 5 av mina 8 favoriter gått direkt till final. 2 av dem (men endast 1 kan gå vidare) har chansen i AC, Sarah och L&S. 1 av dem har chansen hos den internationella juryn, Sofia. Där även Sarah har chansen. Maximal utdelning kan alltså bli 7 av 8. Hyfsat.

Andra Chansen blir oviss. Och har, tyvärr, två kvalitativt ojämna halvor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback