Parc de la Ciutadella

Efter måndagskvällens trevligheter kändes inte sovmorgon som någon dålig idé. Så blev det.

Tisdagen fortsatte med relativt sen frukost. Och gitarr. Tid för avkoppling. Ingen stress. Också en dag att vila från solen vilken strålat med full kraft under de två senaste dagarna. En väldigt varm dag, antagligen den varmaste hittills. I motsats till Stockholm där det tydligen var 13 grader som varmast under tisdagen. Låter ganska kallt.

Lunch och återbesök på Taller de Tapas. Musslorna igen. Såklart. Pan con tomate. Friterad småfisk (favorit från måndagen). Salt och god.

Småbutiker i Born besöktes.

Vandrade genom den västra samt centrala delen av bostadsområdet Barceloneta.

Fotograferade i den centrala och från lägenheten närbelägna parken, Parc de la Ciutadella (se bild).

Carrer de Princesa, som delar Born, har en trevlig restaurang på nummer 23. Följaktligen heter den Princesa 23. Öl med citronsmak. Rosévin. Vanlig San Miguel.
Mer rosévin i Raval. Nära det gamla sjukhuset. Över gatan springer en kackerlacka. Den första som bevittnats sedan besöket i Barcelona inleddes. Ingen sån där svart odödlig kackerlacka. Men ändå. Äckligt. En annan man trampade till för att ta död på den. Då hade vi redan flytt fältet genom oförglömliga silly walks i flip-flop sjungandes klassikern "La Cucaracha". En stund att minnas. Trots allt.

Middag på närbelägna italienska Mezzaluna cantina. Gnocchi. Prisvärt. Underbar service. God mat. Trevlig personal. En avslutande cava på Paspartu. Som inte var lika välfyllt som i onsdags förra veckan. Dock trevligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback