Ytterligare 9 dagar i Barcelona

Börjar få lite färg så det syns att man varit i Barcelona under ett antal dagar. Trots att solen och färgen inte varit målet. Dessutom varit sparsam med solandet. Efter att ha sett det mesta som är värt att se finns nu mer tid för stranden.

Som en bonus till onsdagens frukost intogs italiensk jordgubbsglass. Inte helt fel.

Ett antal timmar på stranden. Oväntat avkylande effekt i vattnet. I och för sig djupt vatten vid den här delen av stranden. Men ändå. Något förvånande. Skönt att simma, flyta, bara vara.

Östra delen av Barceloneta besöktes. På vägen tillbaks mot El Born. Lunchmeny på lokala haket (inget sunkhak) Rincon de Galicia. Pina con jamon (ananas och skinka), grillspett med pommes frites. Espresso.

Återigen Passeig de Gracia och ex antal affärer. Första besöket på turistbyrån, vid Placa Catalunya. Visserligen ingen konsultation vid disken. Men tog ett antal broschyrer om ort, norr om Barcelona, som med största sannolikhet kommer att besökas. Samt ett antal rabattkort som kan användas på klubbarna.

Middag på argentinska El Foro. Inte långt bort. Området heter då El Born. Ryktet om restaurangen säger bra. Erfarenheten säger nja. Argentinskt rött vin. Bröd med sås (salsa). Argentinsk biff (400 gram) med potatis, sallad och pepparsås. Espresso. Hungrig efteråt? Knappast.

Kvällstid vid snyggt rödblått lysande skyskrapan Torre Agbar. Samt upplysta Sagrada Familia. Dokumenterat med digitalkameran. Rekommenderas.

Paspartu. Baren. Brasilianska bartendern antog att standarden, ett glas cava, skulle serveras. Blev dock en öl. Men även ett glas cava så småningom. Belgare, en stunds praktiserande av skolfranskan, varav en jobbade som pizzabud på tidigare besökta Pizza & Love. Den andre var kock på restaurangen Romeo & Juliet (ej besökt). De hade bägge samma erfarenheter av El Foro.

På samma gata som lägenheten. Pony. Ok, nu snackar vi sunkhak. Skålar, på spanska, med en berusad äldre man. Han skålar tillbaks efter ca två minuter. Om den extrema fördröjningen berodde på åldern eller alkoholintaget låter jag vara osagt. Men intresssant.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av en musikvideo. Foton jag tagit under ytterligare 9 dagar i Barcelona (otros nueve dias en Barcelona) samt musik i form av Mocedades fantastiska Eres tu (Eurovision Song Contest 1973).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback