Finally

Nu har jag betygsatt bidragen som redan är klara för final. 0-10 poäng delas ut, där 0 är lägsta och 10 är högsta betyg.

ESC 2007 - final

1. Bosnien & Hercegovina
Maria Sestic - Rijeka bez imena
Balkanballad. Betydligt svagare än deras topplacerade bidrag förra året. Och den kommer att få se sig slagen av Serbien vad gäller fullpoängare. Men inte ofarlig. Kan mycket väl hamna bland de tio främsta.
Betyg: 6

2. Spanien
D'Nash - I love you mi vida
Pojkband. Även här har G:son varit inblandad. Spanien förtjänar inte sin, på förhand givna, finalplats. En skärpning jämfört med förra årets tomat-flickor. Men håller ändå inte. Blekt.
Betyg: 4

3. Bidrag från semifinalen

4. Irland
Dervish - They can't stop the spring
Låter irländskt. Det är väl också det enda. Fruktansvärt tråkigt. Menlös refräng. Eller har jag missuppfattat allting?
Betyg: 3

5. Finland
Hanna Pakarinen - Leave me alone
Rockar även i år. Om än inte lika mycket som Lordi. Kan säkert få en och annan röst som arrangörsland. Men refrängen är för svag.
Betyg: 5

6. Bidrag från semifinalen

7. Bidrag från semifinalen

8. Bidrag från semifinalen

9. Litauen
4 Fun - Love or leave
Skön stillsam sång. Kommer dock inte att röna samma framgångar som tokjönsarna förra året. För anonym.
Betyg: 4

10. Grekland
Sarbel - Yassou Maria
Latino. Krossar motståndet inom genren. Dvs Portugal och Norge. Känns igen. Och har vunnit förut. Influenser från tidigare grekiska bidrag. Når inte ända fram till segern men placerar sig högt. Växer. Och jag tycker att det svänger.
Betyg: 7

11. Bidrag från semifinalen

12. Sverige
The Ark - The worrying kind
Bra show. Bra låt. Silverhjärtat. Tre saker som kan räcka till seger. Men den fastnar inte vid första lyssningen. Vilket helt klart är en nackdel. En personlig favorit i finalen.
Betyg: 8

13. Frankrike
Les Fatals Picards - L'amour à la francaise
Istället för en tråkig sak skickar fransmännen en fransk-engelsk humorlåt. Enda skämtbidraget i år som är någorlunda roligt. Ok.
Betyg: 6

14. Bidrag från semifinalen

15. Ryssland
Serebro - Song #1
Förstår inte riktigt storheten. Och att den tippas som en av favoriterna. Låter lite Britney Spears. Och hon är väl inte riktigt inne. Eller!?
Betyg: 5

16. Tyskland
Cicero - Frauen regier'n die welt
Swing. På tyska men med en utlovad sista refräng på engelska. Lite Frank Sinatra. Gillar den mer och mer. Skön låt. Liknar inget annat bidrag vilket sjävklart är en fördel. Dessutom handlar texten om att kvinnorna regerar världen. Bara en sån sak.
Betyg: 7

17. Bidrag från semifinalen

18. Ukraina
Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai

Årets Litauen. Dvs skämtlåt som kommer att placera sig väldigt högt upp i resultatlistan. Tror inte att det räcker till seger. Men skulle inte bli förvånad om den hamnar bland de fem främsta. Personligen hatar jag det här. En gubbe med en stjärna på huvudet. Och till skillnad från Danmark får vi här se en taskigt klädd transa. Lite ukrainsk folkmusik. Och en irriterande refräng. Usch.

Betyg: 1

19. Storbritannien
Scooch - Flying the flag (for you)

Vad håller dom på med? Blir sämre och sämre för varje år som går. En tidigare tungviktare har hamnat i flugviktsklassen. En blek låt med flyg-tema. Försöker nämna varenda ort i Europa för att fiska röster. Hoppas ingen går på det här billiga skämtet. Sämre än cirkus!
Betyg: 1

20. Rumänien
Todomondo - Liubi, liubi, I love you
Ännu en skämtlåt. Betydligt bättre än engelsmännen. Snäppet sämre än fransmännen. Ok till en början men jag får nog efter halva sången. Mot slutet går låten i hundra knyck.
Betyg: 4

21. Bidrag från semifinalen

22. Bidrag från semifinalen

23. Armenien
Hayko - Anytime you need

En låt som hamnat i Balkan-ballad-träsket. Är personligen svag för den här typen av låtar. Men något saknas. Försvinner nog i mängden.
Betyg: 6

24. Bidrag från semifinalen (som haft turen att gå ut sist av alla bidrag)


En uppdatering av hur jag sätter mina betyg

Ikväll sänds det sista programmet i serien Inför ESC 2007SVT. Finalbidragen avhandlas. Mina reflektioner inom kort.

Christer Björkman har även han betygsatt finalbidragen.

Finally framfördes av Fredrik Kempe i Melodifestivalen 2004 och slutade trea i en av delfinalerna. Det innebar att den gick vidare till "Andra chansen" där den slutade på åttonde och sista plats och hamnade därmed utanför finalfältet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback