Brink vann Melodifestivalen på Island

Nej, Love Generations bidrag Dance Alone kommer inte att diskas. Har SVT beslutat. Trots att den delvis låg ute på nätet tidigare under veckan.

Här undras det om jag inte ska skriva nåt i bloggen. Har ju inte direkt hänt mycket vad gäller festivalen. Tisdag i princip ingenting. Onsdag fick alla journalister höra låtarna på SVT:s bandspelare. Men här kommer i alla fall nånting från min sida. Återkommer efter kvällens uppspelning på svt.se

Och Brink vann alltså. På Island. Tycks vara en nordisk trend. 2009 hette Danmarks vinnare också Brink. Fast med ett c. Brinck. Och den låten skrevs av bl.a. Ronan Keating.

I lördags när jag såg deltävlingen i Göteborg så pågick samtidigt bl.a. den isländska finalen. Vinnare blev låten Aftur heim med gruppen Sigurjons friends. Låten är skriven av Þórunn Erna Clausen och Sigurjon Brink. Låten skulle även ha framförts av Sigurjon Brink. Men han avled strax innan finalen! Så istället framfördes den av Sigurjon Brinks vänner (Sigurjons friends).

Tobbe Ek rapporterar bl.a. följande från gårdagens uppspelning av bidragen i Linköping;

Linda Sundblad låter som en vuxen version av Aqua. Gladpop. Simon Forsberg framför en ballad med höjning.

Sara Lumholdts låt är kaxig. Playtones sväng låter som Aristocats.

Shirleys Angels bidrag är en modern schlager. Sebastians låt har en stark refräng men anonym vers.

Sara Vargas bidrag har bossa-takter och hon sjunger med känsla. Eric Saades låt är inte lika barnslig och direkt som förra årets Manboy. Men kommer att gå till final. Vilket säkert är glädjande för en viss schlagerdrottning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback