Spansk skandal

Den ryske jurymedlemmen Kirkorov. De senaste dagarnas skandalman. Som setts fraternisera med både Norge och Grekland. Har idag bestämt sig för att hoppa av och ge sin plats i juryn till någon annan. Helt rätt!

Så till den spanska skandalen. Spanien som från början hade tänkt att sända den första semifinalen. Och därmed även rösta i den. Bestämde sig relativt sent för att istället sända den andra semifinalen och alltså även rösta i den. Något som grannländerna Portugal och Andorra (deltagare i den första semifinalen) naturligtvis inte var särskilt förtjusta i.

I vilket fall. Spanien lovade EBU att sända den andra semifinalen live. Och att rösta genom telefonomröstning. Men.

Spanska TVE sände inte gårdagens semifinal live, trots reglerna. Enligt EBU kommer dom att få något straff som dock inte ska påverka årets resultat.

Pga att de inte sände semin live var det den spanska back-up juryn, inte televoting, som stod för de spanska rösterna. Eftersom juryns resultat redovisades på TVE, innan det sen plockades bort, är det känt vilka tio länder som fick poäng från Spanien. Alla som gick till final utom Kroatien och Albanien. Istället Ungern och Serbien.

Enligt flera av varandra oberoende källor utdelades följande, något överraskande, poäng från den spanska juryn: 1:Litauen, 2:Estland, 3:Ungern, 4:Danmark, 5:Serbien, 6:Grekland, 7:Azerbajdzjan, 8:Moldavien, 10:Ukraina, 12:Norge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback