Brandlarm och snökaos

Ännu en gång har jag råkat ut för ett märkligt sammanträffande. Det är måndagen för flyglarmet. Ni vet, den där måndagen i månaden då flyglarmet testas vid tretiden på eftermiddagen. Vi sitter och fikar på jobbet. Jag kommer osökt in på jobbets brandlarm som inte fungerat som det ska. Då det skulle testas vid ett par tidigare tillfällen har det helt enkelt inte hörts någonting. Främst pga att inga högtalare var kopplade till systemet... Det åtgärdades för ett tag sedan. Och där satt vi nu och fikade. Jag pratade om brandlarmet. Fem minuter går. Då. Brandlarmet!! En röst som säger "Viktigt meddelande. Huset måste utrymmas. Det är en brand i huset. Använd inte hissarna etc.". Här kan vi snacka om ett sammanträffande av den sjukare graden.

Det brann faktiskt på riktigt! Visserligen en mindre brand i källaren. Men ändå. Luktade lite brandrök. Inget som någon trodde då vi stod samlade vid vår ÅSA (återsamlingsplats) på andra sidan gatan. Stämningen var snarare att det hela handlade om en övning. Så var nu inte fallet. Vad vi vet med säkerhet. Är att brandlarmet fungerar. Bra så.

Visst snöande i Stockholm. Snökaos på Studenternas i Uppsala. Kvartsfinalen mellan Sirius och Vetlanda fick spelas 3 gånger 30 minuter (mot ordinarie 2 gånger 45). Det slutade 1-1. Förlängning. Där Sirius avgör i den sista förlängningsminuten. Innan straffarna. Helt underbart! Nu väntar en avgörande match på torsdag.

Torsdag är också dagen för ishockeyslutspelets början. Färjestad valde som väntat Brynäs. Mycket talar för fyra enkla matcher på väg mot semifinalen.

Ordningen återställd i danska ligan. Vilken dag. FC Köpenhamn vinner på bortaplan mot Bröndby. 1-0. Övertar dessutom serieledningen. Som sagt. Vilken dag!

Norrköping låter meddela att med AC-biljetten i handen avgår gratis bussar till/från arenan. Himmelstalundshallen. Det kommer att bli en spännande lördag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback