Tick tock

Tick tock inleder festivalen på lördag. Eller tick tack som vi säger på svenska. Eller varför inte ticke ticke tack som Titti Sjöblom sjöng så fint redan 1974. För övrigt herr Söderbergs första bidrag i tävlingen.

Idag torsdag började repen. Och SJ hade problem att hålla tiden. Inte helt oväntat. Men ändå. Hur ska det då inte gå imorgon fredag. När engelsk snöstorm väntar. Jag får väl äta många schlagerbakelser helt enkelt. Så länge jag inte missar genrepet är jag nöjd.

Tågen är inte heller kända för att ha en fungerande radio. Vilket är extra synd med tanke på att låtarna spelas upp för första gången just under tågresan. Lantz har, tyvärr, fått den äran i år igen. Någon gång mellan klockan 13-15 spelas låtarna upp på
P4. Ja, bara 60 sekunder av varje låt alltså. Samma chans ges på SVT. 60 sekunder av varje låt ligger ute fr.o.m. klockan 13:10 imorgon fredag t.o.m. klockan 20:30 på lördag. Själv hör jag alla 180 sekunder av varje bidrag när Scandinavium besöks under fredagens genrep. Lördag väntar schlagermiddag och delfinal. Trevligt.

Fler nyheter i år är att 8 istället för 6 personer tillåts på scenen under varje bidrag. Men när det väl blir ESC, utländsk final, är det återigen maximerat till 6. En annan sak är att förinspelad körsång är tillåten. Och en riktigt dålig ny sak är att upphovsmännen inte får sitta med i green room. Sjukt.

De flesta av värde, i sammanhanget, har redan anlänt till lilla London. Bert fattas dock. Och undertecknad.

Årets Pihlman känns sämre än förra årets Morgan Pålsson. Humor på gränsen till Eva Rydberg. Dvs den totala motsatsen till humor. Petra Medes manus ska i alla fall. Enligt ryktena. Vara bra. Hoppas.

Om tekniken tillåter. Ska det bloggas. Och nattsömnen intas på Scandic Europa i Nordstan. Där det händer. Kringevenemang. En bit bort ligger Scandic Opalen. Där artisterna bor. Ska det bli en Bishops Arms? Som vid förra årets delfinal i Västerås. När vi hamnade mitt i allt. Visserligen ingen Carola i år. Men ändå. Återkommer förhoppningsvis med en rapport från festligheter med viss schlagerstjärnestatus.

Det talas om Alcazars rosa mikrofoner. Maries gröna galler. En stillastående af Ugglas. Emilia på jazzklubb. Scotts energi. Finalvarning för Shirley. Jonathans jeans. Och Ninas kraftfulla startnummer. Snart så. 

Tick tock framförs av Nina Söderquist i den första semifinalen 2009.

Kommentarer
Postat av: Per Hellström

Du vet att jag inte är den störste schlager-älskaren. Men här kommer lite beröm. Du skriver ju i din blogg så att det blir intressant i alla fall. Ha det så kul borta i Gôtet!

2009-02-05 @ 23:09:00
Postat av: schlagerkung

Tick tack! :-) Visst ska det bli kul!

Postat av: Anders

Vill du ha fler besökare till din blogg? Det är superenkelt! Läs det här http://www.viraltrafik.se/?viral bli medlem nu, är ju gratis så varför inte testa? :)Förresten, fin blogg du har =D

2009-02-06 @ 03:33:10
URL: http://www.viraltrafik.se/?viral
Postat av: carro

okej, trevligt du :)

2009-02-06 @ 07:46:06
URL: http://carroat.blogg.se/
Postat av: Andreas

Tjena Brink! Tack för lunchen senast. Ska bli riktigt intressant och kul att följa Schlagerkungens framsteg de närmaste veckorna!

2009-02-06 @ 08:17:04
Postat av: Tilda

Sv: Plåtningen är jag uppspelt för!

Att melodifestivalen börjar ska också bli kul.

2009-02-06 @ 08:22:57
URL: http://kallamigtilda.blogspot.com
Postat av: schlagerkung

Inte långt kvar nu. Ser fram emot tågresan. Och slutmålet.

2009-02-06 @ 09:32:44
URL: http://schlagerkung.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback