Brinck vann Melodifestivalen i Danmark

Niels Brinck. Eller Brinck kort och gott. Vann den danska motsvarigheten till Melodifestivalen, Dansk Melodi Grand Prix 2009. Låten är bland annat skriven av självaste Ronan Keating. Röstmässigt påminner Brinck om densamme.

Storbritannien skickar en tråkig sak. En musikallåt av det sämre slaget. Och då tillhör inte musikaler min favoritgenre. Tack och godnatt.

Finland. Hårdrock och eurodisco. Regerar fortfarande hos grannarna i öst. Efter några hårdrocksår med viss framgång, bl.a. Lordis seger, är det nu dags för eurodiscon. Eller vad man nu ska kalla "reliken" Waldo's People som egentligen kom när eurodiscon var på väg att dö. Utom i Finland vill säga. U Drive Me Crazy var en riktig dansrökare 1998. Vi får se om de lyckas lika bra i Eurovision Song Contest 2009 med Lose Control som vann den finska uttagningen. Jag utgår i alla fall från att E-type kommer att lyfta luren och rösta.

Nog om årets ESC. Det som först och främst ligger framför oss är den svenska uttagningen. Första delfinalen går av stapeln i Göteborg till helgen. Schlagerkung besöker Sveriges baksida fredag-måndag. Kombinerad arbets- och nöjesresa med starkt fokus på Melodifestivalen 2009.

En av alla nyheter i år är den internationella juryn. Som tydligen kommer att avlägga sina röster innan det första bidraget har framförts i finalen.  

En annan nyhet är att det blir dueller redan i delfinalerna. Först går 5 av 8 vidare. Precis som vanligt. Sedan kommer de 4 bäst placerade att göra upp om finalplatserna i dueller. Förlorarna går till andra chansen. Dessutom kommer den internationella juryn att plocka ut en favorit. För att slutligen, efter andra chansen, välja ut sin finalist. Vilket i slutändan ger 11 finalister (istället för 10). Dvs 8 finalister från fyra delfinaler (två från varje) + 2 finalister från andra chansen + 1 finalist som den internationella juryn väljer ut. Krångligt? Inte alls.

Måns Z, också känd som mums-mums, dyker upp senare under turnén. Men redan till helgen tävlar hans flickvän, Marie S. Måns låter meddela att han kommer följa henne på TV. På plats i Göteborg, både under fredagens genrep och lördagens delfinal, är dock jag själv. Såklart.

Har en granne på snart 102(!) år som delar efternamn med årets programledare i Melodifestivalen. Släktskap? Jag fiskar såklart efter alla kopplingar till festivalen. Återkommer med besked i frågan.

Onsdagen var dagen då artister och programledare tog sig till Göteborg. Många med tåg från Stockholm. Onsdagen var också dagen då låtarna för första gången spelades upp för pressen. Viss information har läckt ut. För att inte avslöja för mycket kan väl ändå sägas att Caroline af Ugglas borde sakna chans till avancemang.

Torsdagen blir en väntans dag för egen del. Med jobb. Och tankar på helgen. Artisterna börjar repa på Scandinaviums scen. Fredag bär det så äntligen av mot Göteborg. Säkra källor har låtit meddela att det på tåget serveras en godbit från Delicato med Melodifestivalloggan och glitter. För endast 12 kronor. Som hittat.

Fredag genrep. Lördag delfinal. Återkommer.Believe Again framförs av Brinck för Danmark i ESC 2009 och tävlar i den andra semifinalen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback