Even if

Englands kväll. Manchesters kväll. Oerhört rafflande final. Champions League.


Nu har jag betygsatt bidragen som redan är klara för final, utöver de som gick vidare från den första semifinalen igår. 0-10 poäng delas ut, där 0 är lägsta och 10 är högsta betyg.


Betyg och kommentarer presenteras i den ordning som låtarna kommer att framföras i finalen. Klara för final är förra årets segrare Serbien. Samt fyra ekonomiskt starka nationer. Åtminstone i dessa sammanhang.


Schlagerkung sätter betyg och fäller kommentarer om finalbidragen (som inte deltog i semifinal 1)


2  Storbritannien 

Skönt sväng. Som vanligt de senaste åren är väl landet chanslöst. Men jag tilltalas av det här. Trots brist på en övertygande refräng räcker det långt. Glädje. Soul och funk.

Betyg: 7

4  Tyskland
Tysk tjejgrupp som återförenats. Tyvärr. Även om låten kanske inte är sämst. Men det är bandet. Saknar samspel. Och än viktigare. Saknar sångröster. Hemskt framförande. Snacka om att missbruka sin friplats till finalen.  
Betyg: 2

19  Frankrike
Hissmusik. Coolt och annorlunda. Tvingas sjunga några ord på franska för att inte skapa ramaskri i hemlandet. Videon till låten var årets bästa. Den låt som känns mest radiomässig. Och trolig att jag spelar även efter festivalen. Men framförandet på scen känns minst sagt blekt. Han ser ut som en lodare och sjunger inte bäst live. Men jag hoppas de kan komma i närheten av det jag såg i videon. Om det här går hem i Europa är tveksamt. Men för mig räcker det långt.
Betyg: 7

22  Spanien
Spansk buskis. Elvisfrilla. Här är det meningen att vi ska lära oss olika danser. Men när inte ens de som står på scen kan dansa blir det inte särskilt trovärdigt. Musiken går inte till historien. Skärpning!

Betyg: 3

23  Serbien
Lottades fram att välja sitt startnummer. Valde nummer 23. Ryssland (24) och Norge (25) tackar för det. Gratispoäng lär delas ut tack vare att det är fråga om hemmanationen. Och konstigt nog. Att programledaren har skrivit låten. Hur sjukt vore inte det om Serbien vann och programledaren skulle dela ut pris till kompositören, det vill säga sig själv... Vi har hört det här förut. Lane Moje och liknande. Personligen är jag något trött på det men tror att den kommer placera sig väldigt högt, åtminstone bland de fem främsta. Visst är det välgjort men melodin är för svag. Inramningen bättre. Jag är tveksam. Skeptisk.
Betyg: 5


Sammanfattning

Betyg 10-9
--- inget bidrag

Betyg 8-7
Storbritannien och Frankrike.

Betyg 6-5
Serbien

Betyg 4-3
Spanien

Betyg 2-1
Tyskland

Betyg 0
--- inget bidrag

         

Snittbetyg finalbidragen             4,8

Snittbetyg semifinal 1                 4,42 (efter programmet/uppdatering 4,58)  

Frankrikes underhållande video och sköna melodi.

Even if framförs av Andy Abraham för Storbritannien i finalen av ESC 2008. På lördag är det dags. Startnummer 2.


Kommentarer
Postat av: hannistyle

hoppas du haft en trevlig dag

Postat av: schlagerkung

Jadå. En spännande final är alltid kul att se. Nervös inför morgondagen. Men nog ska Sverige fixa det!

2008-05-21 @ 23:55:05
URL: http://schlagerkung.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback